Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krogpersonal i Helsingborg stöttar varandra

Restaurangerna är en av många branscher som drabbats hårt i spåren av coronaviruset. Som en symbolhandling och för att stötta varandra gör nu tio krogar i Helsingborg en annorlunda satsning.

Michael Fogelqvist på Kol & Cocktails har organiserat en krogrunda för krogpersonal i Helsingborg.Bild: Lars Brundin
På torsdag 26 mars arrangeras en krogrunda för krogpersonal i Helsingborg.
– Vi tigger och ber att våra gäster ska stötta oss. Därför tycker vi att vi också borde hjälpas åt att stötta varandra. Det kan ha ett bra signalvärde, säger Michael Fogelqvist, delägare i Kol & Cocktails.
– Vi hade krismöte på restaurangen förra veckan. Då droppade vår köksmästare Rasmus Andersson idén och jag fångade upp den, tillägger Michael Fogelqvist.
Han organiserade snabbt eventet och det kommer nu att omfatta Drottninggatan 35, Sillen & Makrillen, Burger & Friends, Etoile, Bara Vara, O'Learys, Hamnkrogen, The Tivoli, Heat, Utposten och Kol & Cocktails.
– Eventuellt kan det tillkomma ytterligare något ställe. Men vi vill inte heller göra det för stort så att logistiken inte funkar. Vi ska också se till så att vi inte är för många samtidigt på ett och samma ställe.
Om satsningen funkar så är Michael Fogelqvist inte främmande för en fortsättning där även folk utanför branschen kan bjudas in.
– Tanken är i första hand att stötta varandra och skapa en bättre sammanhållning i branschen. Vi går igenom en tuff tid just nu, säger Michael Fogelqvist.
Gå till toppen