Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Fler dåliga beslut kommer få olyckliga konsekvenser”

Det som sker kring Bjuvsbostäder i Bjuv är väldigt olyckligt, skriver Rolf Malmberg, ordförande i Hyresgästföreningen Nordvästskåne.

Beslut som de styrande politikerna tagit sätter bilden för hur de ser på kommunens bostadsförsörjningsansvar.
Kommunen har angett till Boverket att de tror att det underskott på bostäder ska vara löst inom tre år. Bjuvsbostäder har tidigare varit en starkt bidragande faktor till att det byggts bostäder i Bjuv. Dels genom att bygga själva, dels genom att visa för privata investerare att det går att bygga i kommunen. Det borde fått vara vägledande för hur Bjuvsbostäders framtid ska se ut.
Hyresgästföreningen har ställt sig frågande och kritisk till flera av de beslut som tagits gällande Bjuvsbostäder. Hur processen gått till, beslutet att sälja 30 procent av lägenhetsbeståndet trots att det kommer göra att bolaget går med förlust, att plocka ut vinsten från försäljningen ur bolaget och nu senast avsätta en kunnig vd.
Kommunens allmännyttiga bostadsbolag är ett otroligt viktigt verktyg som nu minskar sitt handlingsutrymme att klara av sin bostadsförsörjning.
Hyresgästföreningen kämpar för allas rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Med tanke på de olyckliga konsekvenser vi sett över landet efter att utförsäljningar av allmännyttor skett, tycker vi att det borde funnits andra vägar att gå i Bjuv.
Rolf Malmberg, ordförande i Hyresgästföreningen Nordvästskåne
Gå till toppen