Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vill ge kulturpris till Klippanmusiker

Delat kulturpris till Klippanbördiga musikerna Thomas Holst och Sticky Bomb ska inspirera nya generationer. Det hoppas före detta fritidschefen Börje Norén, som lämnat in ett förslag till kommunen.

Delat kulturpris till två musiker från Klippan ska inspirera andra hoppas Börje Norén, i många år fritidschef i kommunen.Bild: Niklas Gustavsson
Enligt Börje Norén, i många år fritidschef i Klippan, är musiklivet som växte fram musiklivet som växte fram ur Svenska Popfabriken och Studie Bombadill ett av kommunens starkaste varumärken.
Nu föreslår han kultur- och fritidsnämnden att musikerna Thomas Holst och Sticky Bomb ska få dela 2020 års kulturpris.
Båda har vuxit upp i Klippans kommun och spelat i band som satt Klippan på kartan i musiksammanhang.
Wilmer X– Malmöbandet där två Klippanmusiker strålade samman. Sticky Bomb, Thomas Holst, Mats Bengtsson, Pelle Ossler, Nisse Hellberg och Jalle Lorensson. Bilden är från 1991.Bild: Stefan Nilsson
Sticky Bomb, som egentligen heter Per-Åke Holmberg, spelade som ung i Klippan i det legendariska punkbandet Kriminella gitarrer. Han senare bland annat hörts i Torsson, Wilmer X och Sticky & The Bombs.
Thomas Holst var frontfiguren i Kommissarie Roy i början av 1980-talet. Kopplingen till Wilmer X och Torsson delar Holst med Sticky Bomb. Han spelar fortfarande i Torsson.
Gå till toppen