Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bayside går vidare med planeringen – släpper nya artister till sommarens festival

Många nöjesarrangemang har ställts in eller skjutits upp. Men Bayside Festival går vidare enligt planerna. Festivalen hålls 10-11 juli och fyller nu på med nya namn.

Miriam Bryant är senaste namnet till sommarens Bayside Festival som hålls i Helsingborg 10-11 juli.Bild: Pressbild
Förra året samlade Bayside Festival 18 000 besökare på Pixlapiren-området i Helsingborg. Trots coronavirus och just nu rådande förbud mot samlingar med fler än 500 personer, jobbar festivalledningen vidare med sommarens arrangemang.
– Ja, vi ligger så pass långt in på sommaren att vi räknar med att det kommer att fungera. Vi följer förstås utvecklingen hela tiden, säger festivalgeneralen David Arkhult.
– Sen känner vi också att i sådana här tider behöver folk någonting att se fram emot. Vi ska göra en riktigt bra festival i sommar.
Har några av artisterna bokat av sin medverkan?
– Nej, inga alls. Alla som vi berättat om tidigare är med, säger David Arkhult.
Dj-duon Yellow Claw är klara för Bayside Festival.Bild: Pressbild
Bayside Festival släpper för övrigt tre nya akter under tisdagen.
Det är storstjärnan Miriam Bryant, som i fjol släppte albumet ”Mi amor” där hon för första gången sjunger nyskrivet material på svenska. Hon har bland annat skrivit låtar tillsammans med Jocke Berg, Veronica Maggio, Adam Olenius och Maja Francis.
Nya namn till ferstivalen är också dj-duon Yellow Claw från Amsterdam samt gruppen Bolaget från Dalarna.
Sedan tidigare har man klart med bland andra Kygo (Norge), Lil Tecca (USA), Victor Leksell, Einár, Norlie & KKV, Vigiland, Tjuvjakt och Dree Low.
Gå till toppen