Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera av butikerna i Boarps handelsby erbjuder gratis hemkörning

Flera av verksamheterna i Boarps handelsby går samman och satsar på hemkörning. Kunder som tillhör någon riskgrupp eller känner sig obekväma med att handla på plats kan få varorna hemlevererade.

Hemkörning istället för att möta andra i butiken. Sedan förra veckan satsar Boarps handelsby på att köra hem varor till kunderna. En av verksamheterna som som är med i satsningen är Boarpsgårdens fisk & delikatesser där Nils Johnson och Susanna Lyrdal Johnson står bakom disken.Bild: Michael Lundblad
På delar av Bjäre tillhör stora delar av befolkningen den äldre generationen. Det är just de äldre som ska vara extra vaksamma när det handlar om att utsätta sig själva för det nya coronaviruset.
I slutet av förra veckan inledde fyra av verksamheterna i Boarps handelsby en gemensam satsning med att köra hem varor till kunder som av en eller annan anledning inte vill eller kan komma till butikerna på grund av viruset.
– Vi börjar nu. Sedan får vi se hur det går, säger Nils Johnson ägare till Boarpsgårdens fisk & delikatesser.
Bland kunderna finns många äldre, enligt Susanna Lyrdal Johnson som står bakom fiskdisken.
– Det finns de som kommer hit flera samtidigt men det finns också de som väntar utanför tills de ser att det inte finns någon här inne. Då går de in, säger Susanna Lyrdal Johnson.
Det är många äldre som gärna handlar på Boarps handelsby.Bild: Michael Lundblad
I förra veckan märkte de först av en avmattning i antalet kunder som kom dit, men senare under veckan var de fler igen.
Att köra hem varor till kunderna är ett sätt att minska smittspridningen.
– Vi kör ut i hela Båstads kommun. Vi kommer att göra det så länge vi ser att det behövs. Vi tar det dag för dag, säger Susanna Lyrdal Johnson.
Under fredagen uppskattade Nils Johnson att det kommit in mellan 10 och 15 beställningar från kunder som ville ha hemleverans. En service man inte tar något extra för.
– Det är för de sjuka och de äldre. Det är inte för gemene man egentligen, säger Nils Johnson.
De butiker som gått samman i satsningen är förutom Boarpsgårdens fisk & delikatesser även Grönsakshallen, Kötthallen och På kanelen.
Gå till toppen