Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Nu skall LSS-boenden säljas ut

Vi sparar inte genom att privatisera, skriver S-politiker.

Boendet på Fabrikgatan 5 är ett av de som föreslås privatiseras.Bild: Mikael Brandt
Liberalerna, Moderaterna och Miljöpartiet ska auktionera ut LSS-boende. Med en förfrågan om vem som kan ta hand om människor för lägst peng.
Samtidigt som denna iver om privatisering råder i Landskrona kan vi läsa om Lomma.
Den Moderatledda majoriteten i Lomma ber sina invånare om ursäkt och skriver: Vi har provat alla de större privata företagen inom äldreomsorg. Vår förhoppning, för 15 år sedan, var att kvaliteten skulle bli bättre. Så blev det inte. Det har blivit billigare, men samtidigt har de äldre, anhöriga och de anställda blivit allt mer missnöjda.
Nu vill den borgerliga majoriteten i Landskrona privatisera tre LSS-boenden för att spara 1,2 miljoner kronor. På en fråga från oss Socialdemokrater varför de privata kan bedriva vården billigare blev svaret att vi har dyrare overheadkostnader som kostnader för nämnd och förvaltning.
Men de kostnaderna försvinner inte när vi privatiserar.
Så vad är det som säger att det inte blir sämre när vi privatiserar.
Vi Socialdemokrater tror precis som den borgerliga majoriteten i Lomma att kostnadsminskningen kommer att tas på kvalitén, arbetsmiljön och de anställda.
Den socialdemokratiska gruppen i omsorgsnämnden: Eva Örtegren, Bengt Karlsson, Annette Nilsson, Rafael Barkrawi, Lamees Ar-Rawi
Läs också Boenden för funktionshindrade privatiseras
Gå till toppen