Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Claes Jarlvi

Claes Jarlvi, Jonstorp, har avlidit i en ålder av 69 år.

Claes Jarlvi (1950–2020).Bild: Johan Persson
En god vän har gått ur tiden. Claes Jarlvi har lämnat oss alla i sorg och förstämning. Claes, som snart skulle fylla 70 år, planerade tillsammans med hustru Gunilla att med släkt och vänner fira dagen i sin villa i Jonstorp, där de brukade fira sina stora födelsedagar. Det blev dock inte så. Claes avled den 8 mars efter en längre tids sjukdom.
Född och uppväxt i Malmö, gjorde Claes efter avslutad utbildning vid Lärarhögskolan 1972 en raketkarriär nordvästra Skåne. Samtidigt mötte han här sin livskamrat Gunilla, som blev till ett livslångt, lyckligt äktenskap med barn och barnbarn.
Karriären från mellanstadielärare, via studierektor och rektor i Mörarp till förvaltningschef i tre olika kommuner och kommunchef i Åstorp i fem år, vittnade om hans omvittnade pedagogik och ledarskap.
Vid en skolbrand i Mörarp på -70-talet skämtade man om vem man skulle ringa först. Brandkåren eller Claes Jarlvi?
Claes Jarlvi hade en lång och mångfasetterad erfarenhet av ledarskap inom den kommunala sektorn. Han gav bland annat ut en egen, flitigt använd lärobok betitlad "Ny som chef" (2018).
Hans intresse för dans, sport och vänner var välbekant. Det var golf med kompisarna i S:t Arilds varje lördag morgon tidigt, vilket innebar att fredagskvällarna aldrig blev så långa. Det gällde ju att vinna varje tävling dagen efter och siktet var inställt på ett singelhandikapp, som han var mycket nära att uppnå.
Fotbollsintresset kom i tidiga år i Malmö, där han spelade i Håkantorps IS och flytten till våra trakter fick honom att bli HIF-supporter och trogen Olympiabesökare.
Han lockades även att bli stödmedlem i Ramlösa Södra IF där han blev aktiv medlem i supporterklubben Klubbbtjugan, i vilken han och Gunilla deltog i glädje och lust i många aktiviteter, tävlingar och utlandsresor.
Claes var också en trogen kulijuli-besökare där Claes och Gunilla varje tisdagskväll satt på sin bänk tillsammans med barn och barnbarn och njöt av den allsidiga underhållningen.
Tyvärr fick vår arbetsamme vän inte tid att njuta av sin pensionering. Många kommuner var intresserade av hans gedigna erfarenhet och han kunde inte motstå erbjudandet från Ängelholms Kommun som skolchef.
Hans sista arbetsdag var i december 2019.
Vi är många som saknar vår vän Claes, hans positiva inställning, glada humör, vänskap och fair play. Alltid snabb till beslut.
Han lämnar efter sig ett stort tomrum. Vi kommer att sakna honom.
Jan Lindman
Olle Larsson
Gå till toppen