Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blåvitt permitterar spelare: En självklarhet

IFK Göteborg tacklar den svåra ekonomiska situationen genom att säga upp personal och korttidspermittera spelare. ”En självklarhet att göra vad vi kan för att bidra”, säger anfallaren Robin Söder.

IFK Göteborgs Robin Söder. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Klubbdirektören Max Markusson säger till den allsvenska kubbens webbplats att man tvingas till att säga upp personal.
”IFK Göteborg inför från 1 april en korttidspermittering för all anställd personal i olika omfattning. Åtgärden har varit en självklarhet för alla inblandade parter – såväl ledning som personal och våra fackliga företrädare. Alla vill bidra för att klubben ska klara den extremt tuffa period vi har framför oss”, säger han.
Markusson säger att spelarna ”vill vara en del av lösningen och visa solidaritet med den blåvita familjen.”
Det bekräftas av Robin Söder.
”Alla i och kring IFK Göteborg vet hur tuff verkligheten är just nu. Vi vet också vad som krävs av oss som individer i detta läge. För oss är det en självklarhet att göra vad vi kan för att bidra”, säger Söder.
Allsvenskan skulle ha startat i början av april, men har flyttats fram med förhoppningen om att kunna inledas i maj eller i början av juni.
Gå till toppen