Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bok om coronapandemin ges ut i april

Italien är ett av länderna som har drabbats hårdast av coronasmittan. I april ges den italienske författaren Paolo Giordanos bok "Smittans tid. En författares vittnesmål från pandemins frontlinje" ut på svenska. Arkivbild.Bild: Claudio Furlan/AP/TT
I april ges ”Smittans tid. En författares vittnesmål från pandemins frontlinje”, en bok om coronapandemin och sjukdomen covid-19 ut på svenska.
Boken är skriven av den italienska fysikern och romanförfattaren Paolo Giordano, som i februari publicerade en artikel med rubriken ”Smittans matematik” i den italienska tidningen Corriere della Sera.
Artikeln, som argumenterade för att människor behövde ändra sitt beteende för att bromsa infektionsspridningen, delades mer än 4 miljoner gånger. I den kommande boken utvecklar Giordano sina tankar om krisen, framtiden och ”bristen av solidaritet i en allt mer komplex värld”.
”Aldrig tidigare har vi varit så fysiskt isolerade och ändå så känslomässigt sammankopplade,” säger Giordano i ett pressmeddelande.
”Smittans tid” ges ut som ljudbok och e-bok innan påskhelgen och den inbundna utgåvan kommer den 15 april.
Giordano kommer att donera sina intäkter till välgörenhetsorganisationer och till de som arbetar för att bota de smittade.
Gå till toppen