Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Det här hände idag.

Coronaviruset

Larm om akut brist på skyddsutrustning

Masker och visir hotar inom ett par dagar att helt ta slut på vissa håll inom coronavården, varnar Vårdförbundet. Enligt myndigheterna är läget ansträngt – men det ska inte vara slut på skyddsutrustning.
Läs också Larm om akut brist på skyddsutrustning
Coronaviruset

Skånska patienter bryter mot besöksförbudet – risk för smittspridning på sjukhusen

Vården i Skåne slår larm: Smittspridning kan ske inne på sjukhusen när patienter träffar anhöriga på sjukhusområdet – trots besöksförbudet. Antalet konstaterade fall av covid-19 i Skåne är nu 244, en ökning med sex fall det senaste dygnet.
Läs också Skånska patienter bryter mot besöksförbudet – risk för smittspridning på sjukhusen
Coronaviruset

Anders Tegnell: För närvarande stabil situation

Sverige får dagligen mellan 100 och 200 nya insjuknade i covid-19. Hittills är cirka 2 500 personer bekräftat smittade och 42 personer har avlidit, enligt ny statistik från Folkhälsomyndigheten.
Läs också Tegnell: För närvarande stabil situation
Skåne

Ensam varg sedd mellan Härslöv och Glumslöv

Sedan några dagar tillbaka strövar en varg i Skåne. Nu har den kommit till Landskrona och Helsingborg.

Läs också Ensam varg sedd mellan Härslöv och Glumslöv
Skåne

Skånetrafiken glesar ut tidtabellerna för bussar och tåg

Skånetrafiken skär i sitt linjenät och sin turtäthet. Coronakrisen gör att bussar och tåg nu kör halvtomma. Därför glesas tidtabellerna ut.
– Det är svårt att motivera samhällsekonomiskt och miljömässigt att köra halvtomma turer, säger Skånetrafikens chef Linus Eriksson
Läs också Skånetrafiken glesar ut tidtabellerna för bussar och tåg
Helsingborg

Okänd person har anmält 3000 fel på ett år

Nedskräpning, skadegörelse och förslag till förbättringar. Anmälningarna via appen ”Ett bättre Helsingborg” ökade under 2019. Mycket pekar på att en och samma person har stått för 3 000 anmälningar – i snitt åtta om dagen.

Läs också Okänd person har anmält 3000 fel på ett år
Ängelholm

Gratis parkering i Ängelholms centrum fram till sommaren

Beslutet ska få fler att åka in till centrum och handla. Från och med i dag, onsdag, är det gratis att parkera på kommunens parkeringsplatser i Ängelholms centrum.
Gå till toppen