Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fängelse för skjuten knivman i Deje

En man hotade polis med kniv och sköts själv i benet. Nu har mannen dömts till ett fängelsestraff. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Den knivbeväpnade man som i slutet av december i fjol sköts av polis i Deje har dömts till 1,5 års fängelse, skriver Nya Wermlands-Tidningen.
Mannen sköts i centrala Deje efter att han med en kniv i ena handen hade närmat sig poliserna som ryckt ut till platsen. Han ska inte ha lyssnat på polisens uppmaningar om att släppa vapnet och när han fortsatte att komma närmare sköts han i benet, enligt tidningen. Mannen fick inga allvarliga skador.
En rättspsykiatrisk undersökning visade att mannen inte led av någon allvarlig psykisk störning när han hotade poliserna och nu har han dömts av Värmlands tingsrätt.
– Han fick ett år och sex månaders fängelse för grovt olaga hot mot tjänsteman, säger mannens advokat, Lars Solvik, till NWT.
Gå till toppen