Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här äter vårdpersonal för halva priset

Så vill en pizzeria visa sitt stöd för hårt belastade yrkesgrupper.

”Coronan kommer ju att stanna kvar ett bra tag, kanske vi ska köra det periodvis”, säger Fayik Kurtlu på Nya Landskrona Pizzeria.Bild: Sven-Erik Svensson
En av de anställda på Nya Landskrona pizzeria är undersköterska och arbetar även på Landskrona lasarett.
– Hon har förklarat hur det ligger till i dessa krisiga tider. Vi tyckte det skulle vara najs att berömma de som jobbar i vården, göra något extra för dem, säger Fayik Kurtlu.
Det är fem månader sedan han öppnade restaurangen med sin pappa Ali Kurtlu, i en lokal på Repslagargatan som varit pizzeria i många år.
Nu erbjuder de alla anställda inom vård och omsorg halva priset på mat och dryck, till att börja med under åtta dagar.
– Vi tänkte se hur många som kör på det här, om vi har kapacitet att klara det i flera veckor. Coronan kommer ju att stanna kvar ett bra tag, kanske vi ska köra det periodvis, säger Fayik Kurtlu.
Det är ingen akut kris i företaget som följd av coronasmittan.
– Vi har på något sätt ändå klarat oss. Vi får många beställningar via Foodora, många företag beställer från oss. Men det är nystartat, vi var ju förberedda på att det skulle vara hårt i början.
De två första dagarna uppskattar han att mellan 80 och 100 rätter såldes med vårdpersonalrabatt, grovt räknat. Och dessutom en rejäl respons i sociala medier.
– Vi har levererat till lasarettet, någon har ätit här och någon har tagit med hem. Ett par sjuksköterskor som jobbade nattpass i Hässleholm beställde pizza här innan.
Dessutom erbjuder pizzerian en stöttning till vården på fler sätt än billigare mat:
– Jag är öppen för nästan allt, om det finns något vi kan göra för att underlätta, något som inte kräver formell utbildning. Kanske om de inte har tid att gå ut och hämta grejer, säger Fayik Kurtlu.
Läs också Frivilliga krafter samordnas för isolerade i Landskrona
Gå till toppen