Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart för permitteringar – och Malmö agerar

Malmö ska korttidspermittera på grund av coronakrisen, och hoppas få med sig spelarna. Arkivbild.Bild: Andreas Hillergren/TT
Det är inte bara fotbollsmästaren Rosengård som i Malmö korttidspermitterar på grund av coronakrisen.
Även ishockeyklubben Malmö Redhawks tvingas permittera kanslipersonal och troligen även ledarna och spelarna.
– Det här skickar rätt signaler mot våra samarbetspartners och resten av samhället. Att även vi tar vårt ansvar, säger SHL-klubbens sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.
Avtalet med spelarna är inte helt löst.
– Det är ganska mycket frågetecken fortfarande. Spelarna tjänar ju mer. Jag ska träffa facket. Vår ambition är att alla ska vara med på det. Jag tror att alla klubbar kommer att göra det här. Alla måste hjälpa till: spelare, ledare och övrig personal. Det skickar bra signaler om även spelarna går med på det här.
Korttidspermitteringar inom idrottsklubbar har möjliggjorts genom ett centralt kollektivavtal som Unionen och Arbetsgivaralliansen tecknat för spelare i fotboll, ishockey och handboll. Avtalet bygger på det nya systemet för korttidsarbete med statligt stöd och presenterades av regeringen den 16 mars.
Gå till toppen