Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mästarklubben kan permittera spelare

Rosengård är på väg att korttidspermittera sina spelare, exempelvis landslagsstjärnan Caroline Seger. Arkivbild.Bild: Pär Bäckström/TT
Regerande mästarklubben Rosengård kan komma att korttidspermittera spelare och andra anställda, skriver Sydsvenskan.
– Vi förbereder frågan och är ganska långt framme, säger ordförande Håkan Wifvesson till tidningen.
– Vad jag förstår så gäller möjligheten i så fall retroaktivt från 16 mars och fram till första tävlingsmatch. Man jobbar 40 procent vilket innebär att spelarna kan träna. Det skulle betyda en hel del pengar, nu när vi tappar intäkter.
I dagsläget har klubben full träning i alla led, skriver tidningen, men tittar samtidigt på alternativ för att kunna bedriva träningarna på distans. En lösning som kan bli aktuell vid ett eventuellt förbud mot grupper.
– Vi tittar på digitala system där man kan träna enskilt. Vi vill också involvera de unga i detta. Det kan bli så att vi låter seniorspelare visa övningar, de är ju förebilderna, säger Wifvesson.
Gå till toppen