Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

OS-legendaren orolig: Tänk på mentala hälsan

Michael Phelps kämpade med depressioner under simkarriären. Nu känner han med idrottare som fick se sitt stora mål, OS i Tokyo, flyttas fram ett år.
– Man känner sig lurad. Jag förstår vad de går igenom just nu, säger amerikanen.

Michael Phelps. Arkivbild.Bild: Susan Walsh/AP/TT
Tidernas främste olympier, med 23 OS-guld och totalt 28 medaljer, säger i en intervju som nyhetsbyrån AP presenterar på sin webbplats att han är lättad över att OS flyttats till nästa år.
– Nu är det en större chans att vi kan besegra viruset. Men det är frustrerande att det tog så lång tid att ta beslutet, säger Phelps.
Han förstår också utmaningen för de aktiva som höll på att finslipa formen inför Tokyo i sommar, men som nu måste ladda om.
– Det ger en massa känslor, så just nu är det extra viktigt att tänka på sin mentala hälsa, säger han.
Phelps, som slutade efter OS i Rio 2016, erbjuder sig att hjälpa dem som står inför en svår omställning.
– Några har redan frågat mig vad de ska göra. Och kan jag hjälpa dem att nå sina mål och drömmar, så gör jag det gärna. Jag är alltid tillgänglig för dem som behöver hjälp, säger han.
– Jag hoppas att alla tar hand om sig mentalt och fysiskt.
Gå till toppen