Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polishund spårade upp vapen – två män greps

Två män misstänks för grovt vapenbrott efter att ha gripits i Landskrona. Polishunden Mox spårade upp automatvapen som de hade slängt ifrån sig.

Polishunden Mox spelade en avgörande roll när två män greps misstänkta för grovt vapenbrott (Bilden hämtad från polisens Facebooksida)
Det var i fredagskväll som rutinpatrullerande polis mötte en bil i stadens centrala delar. När föraren fick se polisbilen ökade han farten för att komma undan.
Polispatrullen vände och började följa efter. Samtidigt kallade man på förstärkning.
Föraren och hans passagerare dumpade sedan bilen på Vintergatan och försvann från platsen.
Polisen kallade även in hundförare som sökte av området och hittade en slängd väska. I väskan hittades två automatvapen med magasin.
– Väskan hittades tack vare hunden Mox. Vi är glada för hundens insats, och för att de nu är färre vapen på Landskronas gator, säger Landskronas polischef Tina Anderberg.
Två män, födda 1997 och 1999 och bosatta i Landskrona, greps och anhölls misstänkta för grovt vapenbrott. De är inte tidigare kända hos polisen för liknande brottslighet.
Åklagaren begär att de häktas på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.
Gå till toppen