Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skolbibliotek och biblioteksfilialer stängs på Bjäre

Coronapandemin gör att biblioteksfilialer och skolbibliotek stängs samtidigt som biblioteket i Båstad får ändrade öppettider.

Bibliotekschef Catharina Elofsson meddelar att kommunen väljer att just nu prioritera huvudbiblioteket i Båstad samt biblioteket i Grevie.Bild: Michael Lundblad
Båstads kommun genomför tillfälliga förändringar för kommunens bibliotek. Detta för att värna om personalen samtidigt som man vill bidra till att minska smittspridningen av det nya coronaviruset.
– Det är jättetråkigt att vi behöver göra det. Vi har inte haft så mycket personal, så vi har haft svårt för att bemanna. Vi prioriterar huvudbiblioteket och biblioteket i Grevie, säger bibliotekschef Catharina Elofsson.
Biblioteket i Båstad ändrar öppettiderna till klockan 10-16 måndag till fredag samtidigt som det är stängt på lördagar.
Biblioteket i Grevie har öppet samma tider som affären som ligger intill.
Biblioteken i Båstad och Grevie kommer att vara obemannade och samtidigt ha mycket begränsad service.
– Det är mer eller mindre obemannat på huvudbiblioteket i Båstad. Vi är ute och jobbar lite i huvudbiblioteket, men vitsen med det här är att inte möta för mycket människor, säger Catharina Elofsson.
Kommunen meddelar också att alla skolbibliotek stängs och att folkbiblioteksfilialerna i Torekov, Förslöv samt servicetiden i Förslöv stängs. Låntagare med meröppetkort i Förslöv kan fortfarande besöka biblioteket då det är meröppet.
Förändringarna gäller fram till den 14 april.
– Sedan får vi se hur det blir, säger Catharina Elofsson.
Gå till toppen