Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabba puckar när Röglespelarna assisterar till nya mål

Nu kan Ica Maxis äldre kunder få sin matkasse hemkörd till dörren av Röglespelare. Eller som det heter på hockeyspråk: Slutspelet är inställt men Rögles special teams fortsätter att leverera.

Röglespelarna Melker Eriksson, Samuel Johannesson och Simon Ryfors är redo att rycka ut och leverera matkassar till Ica Maxis äldre kunder.Bild: Niklas Gustavsson
Hjälpinsatserna i coronakrisen avlöser varandra. En av de senaste i raden är Röglehjälpen – ett samarbete mellan Ica Maxi i Ängelholm och Rögle BK.
Alla ängelholmare som fyllt 65 år kan nu få sina matvaror levererade till dörren – utan extra kostnad och utan att behöva lämna hemmet.
– Det är ett oerhört fint initiativ av Rögle och Ica Maxi. Det finns en stor efterfrågan för detta. Alla äldre är väl medvetna om att de bör hålla sig hemma, men problemet är att många äldre är ensamma och inte har någon som kan hjälpa dem att handla mat, säger Bosse Tellström från PRO Ängelholm.
Bosse Tellström, PRO Ängelholm, intygar att många äldre är tacksamma för Röglehjälpen.Bild: Niklas Gustavsson
Sebastian Damreus, butikschef på Ica Maxi, behövde ingen längre betänketid för att medverka i projektet.
– Till skillnad mot en del Icabutiker jobbar vi normalt inte med hemleveranser, men nu känns det självklart, säger han.
Nyckelrollen i projektet har Rögles A-lagsspelare och äldre juniorlagsspelare. När säsongen tog ett abrupt slut byts nu slutspel inför fullsatta läktare ut mot packning av varor i Icas kylrum, följt av bilkörning och leveranser runt om i Ängelholms kommun.
– I dessa tuffa tider är det klart att man ställer upp, särskilt när det handlar om äldre människor som inte kan handla själva, säger Samuel Johannesson, för hockeypubliken känd som den unge backen som i vinter fick sitt genombrott i SHL.
Simon Ryfors ser till att det blir nya mål. Melker Eriksson och Samuel Johannesson assisterar.Bild: Niklas Gustavsson
– För mig var det självklart att ställa upp när jag hörde talas om detta, inflikar lagkamraten Simon Ryfors som är inställd på att tillbringa en del av dem närmaste tiden bakom ratten.
19-årige Melker Eriksson, som tillbringat större delen av säsongen i J20-laget men avlutade med några lyckade inhopp i A-laget, går i gymnasiet.
– Men just nu pluggar vi ju hemifrån, så jag har tid att hjälpa till att köra ut matkassar, säger han.
Trots att arbetsuppgifterna är nya så känner han igen sig i ett avseende när han packar sin första matkasse i Icas kylrum.
– Här är ungefär lika kallt som i Akademihallen, säger Melker Eriksson.
Jacqueline Rosberg, projektledare för Rögle BK:s samhällsengagemang som bedrivs genom verksamheten Grönvit Hållbarhet, framhåller att samarbetet med Ica Maxi är allt annat än ett PR-jippo.
Kunderna får visserligen att Rögleklistermärke i sin matkasse. Men spelarna, som inte bär Röglekläder, kommer inte att skriva några autografer eller posera för selfiebilder.
– Detta handlar om medmänsklighet och att hjälpa våra äldre i den kris som råder, inget annat, säger Jacqueline Rosberg.
Med undantag för de spelare som lämnat laget och i vissa fall landet, är engagemanget stort bland Röglesspelarna.
– Just nu har de lagstadgad semester, men i princip alla ställer upp och är beredda att rycka ut, säger Jacqueline Rosberg.
På frågan hur länge Röglehjälpen kommer att pågå säger hon och Ica Maxis butikschef Sebastian Damreus med gemensam röst:
– Så länge det behövs.
Fotnot: Special teams (specialstyrkor) är ett uttryck i ishockeyvärlden för speciellt utvalda spelare som spelar tillsammans när laget är i numerärt underläge eller överläge på isen. Ordet leverera har i sportens värld på senare tid av oklar anledning kommit att betyda att göra mål eller att motsvara förväntningarna.
Fakta

Så funkar Röglehjälpen

Alla som bor i Ängelholms kommun och har fyllt 65 år kan få sin matkasse hemkörd från Ica Maxi.

Kunden skriver en inköpslista med högst 30 varor som inhandlas, packas och levereras hem till dörren dagen därpå utan extra kostnad.

Betalning sker via Swish eller faktura. För att undvika smitta hanteras inte kontanter.

Beställningar görs måndagar till torsdagar klockan 14-16 på roglehjalpen@roglebk.se eller telefonnummer 0705-298 766. Dagar och tider kan variera.

Gå till toppen