Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

61-åring lurades på 50 000 i bitcoinaffärer

Efter att ha sett Skavlans namn i en bluffreklam lockades en 61-årig helsingborgare att investera i den digitala valutan bitcoin.
När han förstod att han blivit lurad erbjöds han hjälp – och blev lurad igen.

Skavlan, Camilla Läckberg och Filip Hammar är några av de kändisar som utnyttjats i bluffreklamen för investeringar kryptovalutan bitcoin. Den 61-årige helsingborgaren trodde på bluffen.Bild: Jenny Leyman
Drygt 50 000 kronor har helsingborgaren förlorat på det han trodde skulle bli en god affär. På tisdagen polisanmälde han bedrägeriet.
Bluffaffären började i augusti. Gång på gång investerade mannen pengar i att köpa kryptovalutan bitcoin. Men så upptäckte han att hans investeringsbelopp försvunnit.
Mannen blev snart uppringd av okänd person som erbjöd sig hjälpa honom att få pengarna tillbaka, men då måste han öppna sitt konto. Mannen släppte in personen och förlorade ytterligare pengar. Polisen tror att ”hjälparen” är samma person som bedragaren, eller en kumpan.
– Det här är oerhört svårt att komma åt. Alla investeringarna har gjorts med ett fjärrstyrningsprogram och den som gjort det sitter på behörigt avstånd. Man ska aldrig någonsin logga in och tillåta fjärrstyrning. Det är mycket bitcoin-erbjudanden i omlopp nu, säger polisens kommunikatör Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Gå till toppen