Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Festen slut för Partyfabriken – ställer in festivalturné

I många år har Partyfabriken anordnat hundratals festivaler och shower runtom i Skåne men nu tar det stopp.
– På fyra timmar blev event värda två miljoner avbokade, säger vd Kjell Arne Svensson.

"Det är ett livsverk som försvinner", säger Partyfabrikens vd Kjell Arne Svensson ( i mitten) om den rådande situationen.Bild: Partyfabriken
2004 startade Kjell Arne "Säle" Svensson event- och underhållningsföretaget Partyfabriken. Sedan dess har han och hans kollegor åkt Skåne runt för att anordna festivaler, shower och uppträda. I flera år har Partyfabriken medverkat på, bland annat, Klippanfesten och Perstorpsdagarna och i år var ett framträdande i Ljungbyhed planerat – något som nu ställs in.
Med anledning av coronaviruset och just nu rådande förbud mot samlingar med fler än 500 personer ställs sommarens festivalturné in och företaget går med svidande förluster.
– På fyra timmar blev event värda två miljoner avbokade. Allt fram till första juni blev avbokat men det kommer inte sluta där, säger Kjell Arne Svensson.
Han förklarar att Partyfabriken är uppdelat i två bolag – ett som står för all musikalisk underhållning och ett som har hand om event- och festivalarrangemangen. Det sistnämnda bolaget har även hand om Partyfabrikens egna restaurang i Tyringe som minskat intäkterna från 10 000 kronor per dag till cirka 800. Sammanlagt berörs sex heltidsanställda och ett 30-tal timanställda.
– Just nu har vi satt in privata pengar för att klara att betala ut lönerna denna månad. Allt jag har byggt upp från grunden med lastbilar, tält, mobila kök och teknisk utrustning kommer att gå förlorat i det ena bolaget. Vi är i princip körda och förväntas ansöka om konkurs inom några dagar.
Landskronakarnevalen och Torgfesten i Trelleborg är några av alla platser som Partyfabriken skulle åka till i sommar.Bild: Partyfabriken
Istället kämpar Kjell Arne Svensson för att musikunderhållningen ska fortsätta leva vidare. Trots att den närmsta tiden ser mörk ut, ser hösten och vintern något ljusare ut.
– Vi har fullbokat med julshower under november och december. Det är musikunderhållningen som jag brinner för och har byggt upp ett varumärke kring. Vi har fantastiskt roligt med publiken när vi är ute och spelar, säger han.
Det är just kärleken till musiken och publiken som får honom att fortsätta och i de tuffa tiderna har gensvaret från allmänheten varit stort.
– Det betyder nästan allt. Det är många som hört av sig som stöttar oss. Perstorp och Klippan har länge varit något av en hemregion för oss och vi älskar folket där och de älskar oss. Vi kommer tillbaka, det lovar jag.
För att det ska kunna bli verklighet hoppas han nu på hjälp.
– Staten, myndigheter och kommuner måste ta sitt ansvar och hjälpa oss företagare så att vi kan fortsätta. De åtgärder som tagits räcker inte till.
Fakta

Här är Partyfabrikens turnéschema

I nuläget är alla bokningar fram till juni inställda men enligt Partyfabrikens ägare kommer fler att ställas in.

Mars

24/3 Erikslund

April

4/4 Markaryd

18/4 Svedala

25/4 Hässleholm

Maj

7/5 Vellinge

9/5 Höör

9/5 Ljungbyhed

15/5 – 16/5 Tyringe

22/5 – 24/5 Olofström Holje marknad

29/5 – 31/5 Törringelund Oxie

Juni

5/6 – 6/6 Tollarpsfestivalen

13/6 Hässleholm

25/6 – 27/6 Torgfesten Trelleborg

Juli

1/7 – 4/7 Killebom Sölvesborg

11/7 Hjärnarp

18/7 Tomelilla

23/7 – 25/7 Landskronakarnevalen

Augusti

6/8 – 9/8 Höörs marknad

29/8 Vägasked Norra Rörum

Gå till toppen