Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera valborgsfiranden i Höganäs kommun ställs in

Byalagen i Lerberget och Jonstorp har redan ställt in sina valborgsfiranden. Viken är på gång att fatta samma beslut.
I Lerberget har man till och med redan bränt upp riset till majbålet.

Riset till majbålet i Lerberget brändes upp på onsdagen 25 den mars – i smyg.Bild: Mats Strömberg
Evenemang och årsmöten ställs in på löpande band hos kommunens byalag på grund av coronaviruset. Nu har även flera valborgsfiranden börjat ställas in.
– Vi följer ju utvecklingen av coronasmittan och alla de riktlinjer som finns nu sträcker sig en månad framöver så vi tog det beslutet att ställa in häromdagen, säger Bengt Eklund, ordförande i Jonstorps byalag.
I Viken pågår diskussioner om att göra detsamma och ett beslut om saken räknar föreningen med att ta i dagarna.
– Men mest troligt är att även vi ställer in, säger ordförande Lotta Hördin.
I Lerberget bestämde byalaget sig redan i förra veckan för att ställa in. Till deras firande brukar det komma mellan 500 och 1 000 personer. Nu har man bränt upp riset som skulle bli ett majbål.
– Vi vill inte utsätta folk för den smittorisken med läget som det är nu, vi tror ju inte att det blir bättre fram tills dess. Så nu har vi tänt det i smyg, säger Mats Strömgren som fram tills nyligen var ordförande i byalaget.
Gå till toppen