Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Irriterat efter sent inställd elitallsvenska

Den elitallsvenska premiären skjuts upp. Beskedet från förbundet kom mycket sent och från Hallands Equestrians sida är man irriterade och besvikna.
– Det känns ganska uppgivet just nu, kommenterar HERF:s lagledare Peter Månsson till Laholms Tidning.

Så här glad är inte Peter Månsson efter sent besked kring uppskjuten elitallsvenska.Bild: Arkivbild
Zon väst var in i det längsta en av två zoner som skulle köra som planerat i den högsta serien inom hästhoppningen. På tisdagskvällen kom beskedet att det ändå inte blir någon seriestart kommande helg. Alldeles för sent, tycker Månsson, lagledare för HERF med bas i Nedre Ahla.
– Vi har försökt att ha en dialog med förbundet föregående veckor med tanke på läget med corona. Det krävs väldigt mycket planering och så får vi det här beskedet bara några dagar innan.., säger Månsson irriterat.
Premiären skulle ägt rum på Grevagårdens Ryttarförening i Skövde. Hotellnätter är bokade och går inte att boka av. Ersättare hemma på gården är tillsatta. Det krävs en stor organisation för att vara hemifrån en helg, menar Månsson.
“… med tanke på den snabba utvecklingen av smittspridningen och hur listan över deltagare såg ut med folk från hela landet, hade det helt enkelt varit ett för stort riskmoment att genomföra tävlingen.”, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare på Västra Götalandsregionen, som var den som stoppade tävlingen, till tidningen Ridsport.
– Beslutet kunde och borde tagits tidigare. Just nu är det ganska uppgivet faktiskt, kommenterar Peter Månsson.
Den elitallsvenska premiären för HERF kommer nu istället troligtvis att ske utomhus på Åbytravet lördagen den 18 april. Den södra zonen kommer att köra som planerat i Lund i helgen.
Gå till toppen