Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Världen

Enormt krispaket godkänt i USA

USA:s senat har godkänt ett enormt stimulanspaket för att dämpa bland annat de ekonomiska effekterna i samband med coronapandemin, med röstsiffrorna 96–0. I paketet, som beräknas vara värt omkring 2 000 miljarder dollar, finns bland annat stöd till personer som har förlorat sina jobb samt till krisande industrier.
Läs också Enormt krispaket godkänt av USA:s senat
Danmark

Danmark förbereder hårdare restriktioner

Den danska regeringen förbereder nya skärpta lagändringar för att motverka spridningen av coronaviruset. Det rapporterar flera danska medier. Lagändringarna ska ge regeringen möjlighet att vid behov snabbt strama åt de nuvarande restriktionerna om folksamlingar på högst tio personer. Dessutom ska polisen få möjlighet att i preventivt syfte stänga offentliga platser.
Läs också Danmark förbereder hårdare restriktioner
Världen

Moskéskytt i Nya Zeeland erkänner

Australiern Brenton Tarrant har erkänt sig skyldig till moskéskjutningarna i Christchurch i Nya Zeeland för ett år sedan. Det innebär att ingen utdragen rättegång behöver hållas. 29-åringen gör en helomvändning och erkänner 51 mord, 40 mordförsök och ett terrorbrott, från att tidigare ha nekat till alla anklagelser.
Läs också Åtalad moskéskytt i Nya Zeeland erkänner
Ekonomi

Blandat på Asiens börser

Tokyobörsen tog ett kliv tillbaka vid torsdagens öppning, när investerarna plockade hem vinster från de senaste dagarnas uppgångar. Nikkei 225 backade 3,1 procent i den tidiga handeln, medan det bredare Topix backade 2,6 procent.
Gå till toppen