Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Totalt besöksförbud på Helsingborgs stads vårdboenden införs

Nu införs totalt besöksförbud på de vårdboenden som drivs av Helsingborgs stad och korttidsboendet Pålsjö Park och avlastningsboendet Villa Louise.
– Jag tror att det är en stor förståelse för att vi fattar det här beslutet. Man förstår att det här är för att skydda våra hyresgäster från onödig smittorisk, säger verksamhetschefen Ingrid Bergh.

Totalt besöksförbud gäller nu på de vårdboenden som drivs av Helsingborgs stad.Bild: Mats Roslund
Tidigare var uppmaningen att undvika onödiga besök, men nu har Helsingborgs stad fattat beslut om totalt besöksförbud på de tretton vårdboenden man driver samt korttidsboendet Pålsjö Park och avlastningsboendet Villa Louise. Anledningen är skydda de äldre från att smittas.
Varken anhöriga eller utomstående får alltså hälsa på. Enda undantaget är för närstående för vård i livets slutskede.
– Vi följer dagligen Folkhälsomyndighetens signaler, och nu har regionen steppat upp ytterligare så då tyckte vi också att det var läge att göra det. Fall i Region Skåne ökar och då ser vi att risken kanske även ökar för vår del. Vi vill ju värna dem som vi finns till för och de som utsätts för mest risk av alla, det är de spröda grupperna vi har på våra vårdboenden, säger verksamhetschefen Ingrid Bergh.
Det finns privata vårdboenden som redan haft besöksförbud en tid, så frågan är varför Helsingborgs stad väntat tills nu med att fatta det beslutet för sina vårdboenden.
– Jag tycker inte att vi har väntat länge. Man gör ju olika bedömningar, det finns ju inget rätt eller fel i detta utan man gör bedömningar och väger saker för och emot. Vi följer dagsläget varje dag så att säga och det har vi gjort hela tiden, säger Ingrid Bergh.
Gå till toppen