Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två personer i Halland har avlidit i Covid-19

Covid-19 har skördat regionens två första offer. Det meddelar Region Halland under eftermiddagen. De avlidna uppges vara två personer i 75- respektive 95-årsåldern som båda vårdats på Hallands sjukhus.

En ambulanssjukvårdare visar upp ett provtagningskit.Bild: Anders Wiklund/TT
Spridningen av Covid-19, som orsakas av coronaviruset, ökar i Halland. Totalt 77 personer i regionen är nu konstaterat smittade. Åtta av dessa vårdas på sjukhus, varav två på intensivvårdsavdelning.
"Vi ser nu allt tydligare att vi har en mer omfattande samhällsspridning - det är avgörande för utvecklingen att invånarna i Halland följer de råd som givits", skriver regionen i ett pressutskick där de uppmanar invånarna att respektera de förhållningsregler som givits.
Exakt var i Halland smittan nu finns är svårt att avgöra, men enligt Mats Erntell, läkare på smittskydd Halland är flest konstaterade fall från norra Halland.
– Vad vi kan se är att vi har flest konstaterade fall i de norra delarna av Halland, vilket delvis kan förklaras med det resemönster vi kan se bland invånare där, säger han.
Råd till allmänheten
- Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, tills du är symtomfri samt två extra symtomfria dagar
- begränsa sociala kontakter
- skydda särskilt äldre och andra riskgrupper, genom att ha kontakt på annat vis, tex genom telefonsamtal
- var noga med handhygien
Särskilt budskap till äldre:
- Stanna hemma och begränsa dina nära kontakter
- Undvik platser med många människor, som bussar och affärer
- Var gärna utomhus, ta en promenad, men inte i grupp
- Håll kontakten med nära och kära via telefon
- Be om hjälp med att handla
Gå till toppen