Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pidde P peppar till glädjedans i coronatider

Även om skolorna är igång präglar coronaviruset många barns vardag. För att släppa allt en stund bjöd Pidde P in till liveshow på webben. Eleverna på Ringstorpsskolan var inte svårflirtade.

Natalie Stigert och Linnea Schell gungar loss när Pidde P drar igång i en internetsänd live-show. Pidde P är bland annat känd för VM-låten 2018 som han gjorde tillsammans med fotbollsherrarnas barn.Bild: Britt-Mari Olsson
– Det är dags, Pidde på, Pidde pai, Pidde P!!!
Det är ingen tvekan om vem som tar ton på Ringstorpsskolan den här fredagsförmiddagen. Artisten och barnens stora favorit som egentligen heter Petter Hedwall. Snart gungar hela multiarenan till den rytmiska musiken. Det är svårt att hålla sig stilla. Att få barn att röra sig och ge dem ett avbrott i vardagen är syftet när Pidde P den här gången bjudit in alla skolor i Sverige till en live-show på webben.
– Det här behövs. Rörelse är glädje, säger Marko Luttinen, idrottslärare på Ringstorpsskolan, som hoppas att även de elever som är hemma är uppkopplade och får behövlig uppmuntran.
Angela Lazic, Viggo Björk och Linnea Schell som går i mellanstadiet tycker det är skönt med ett avbrott i vardagen.
– Det är klart att man är lite orolig, inte för mig själv men för vänner, familj och släkt. Men det är ju inte så att man tänker på corona hela tiden, säger Viggo Björk.
– Man hör på Lilla aktuellt och vi pratar en del om det i skolan. Det är bra att få veta. Det är ju väldigt stort, säger Angela Lazic.
Det mesta är ändå som vanligt, tycker hon, förutom umgänget med kompisar på fritiden.
– Vi träffas mest ute och då är vi inte så många, säger hon.
Ville Widjer och Angela Lazic har svårt att hålla sig stilla när Pidde P drar loss med sin nya låt Tiktok.Bild: Britt-Mari Olsson
Linnea Schell tränar flera gånger i veckan – gymnastik och friidrott.
– Men det är tråkigt nu när alla tävlingar är inställda, det blir inte alls samma sak att träna då, säger hon.
Det finns fler saker som är satta på paus.
– Innan brukade jag och min kompis gå på jumpyard (trampolinpark) och gå och fika. Men nu ska man ju inte vara på ställen där det är många och större risk att smittas.
För Viggo Björk som spelar fotboll i Eskilsminne har fritiden också påverkats. Träningarna hålls som vanligt men semifinalen på Vintercupen har blivit hängande. Han är annars inte så mycket ute med kompisar nu.
– Man vill ha lite distans. Nu är jag hemma mycket mer, spelar spel och umgås i familjen.
De tre eleverna har lite olika förhållande till Pidde P. Alla tycker att det är skönt att komma ut och röra på sig men mest förtjust är nog Linnea Schell.
– Man blir glad av hans låtar och tänker inte på så mycket annat då, säger hon.
Gå till toppen