Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL öppnar för att förlänga säsongen

NHL har inte släppt förhoppningen om att spela klart grundserien. Nu tittar ligan på att förlänga säsongen till augusti.
– Om vi behöver trycka in matcher så kommer vi att hitta sätt att göra det på, säger vicekommissionären Bill Daly.

Tomma NHL-arenor i dagsläget, men nu öppnar ligans vicekommissionären Bill Daly för att säsongen kan förlängas till augusti. Arkivbild.Bild: Nick Wass/AP/TT
Arizonas Oliver Ekman Larsson och Edmontons Connor McDavid har redan varit inne på att grundserien borde spelas klart innan slutspelet inleds.
Nu får duon stöd av NHL:s Bill Daly.
Ligans vicekommissionär säger till NHL:s webbplats att de nu tittar på att förlänga säsongen till augusti, vilket i så fall skulle innebära att grundserien skulle kunnas spelas i alla 82 omgångar.
Daly är även inne på att de har bett lagen att ordna tillgång till arenorna samt att rättighetsinnehavaren NBC – på grund av OS-flytten till nästa år – har utrymme i tv-tablåerna under juli och augusti.
– Jag skulle säga att det fortfarande är vår förhoppning, om än inte vårt mål, att spela ishockey innan dess, säger Daly.
– Beroende på hur saker och ting utspelar sig, så skulle vi gilla att spela någon gång i vår och om det sedan spiller över till den tidiga sommaren så skulle vi gilla att ha det problemet. Men jag tror inte vi har kommit tillräckligt långt för att förstå vart detta kommer att leda och vad som i dagsläget är möjligt
NHL stängde ner allt spel den 12 mars och sedan dess har coronautbrottet bara blivit värre i Nordamerika.
När ishockeymatcherna avstannade hade alla lag spelat åtminstone 68 av grundseriens 82 omgångar. Det är 189 matcher kvar att spela. Slutspelet pågår i två månader och i vanliga fall äger Stanley Cup-finalen inte rum förrän framåt midsommar.
Gå till toppen