Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Britterna kan få stanna hemma till sommaren

”Det måste bli värre innan det kan bli bättre.” Så skriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i ett brev till allmänheten. Britterna bör förbereda sig på att stanna hemma under en betydande tid – kanske till början av juni, enligt en expert.

Britterna uppmanas att hålla sig inomhus, men de får gå ut för att köpa mat. Men då ska de hålla två meters avstånd. Här syns folk köa med avstånd utanför en livsmedelsbutik i London.Bild: Alberto Pezzali/AP/TT
Premiärminister Boris ”BoJo” Johnson sitter själv isolerad på Downing Street i London sedan han insjuknat i covid-19, den sjukom som coronaviruset orsakar. Men också resten av invånarna har ombetts att hålla sig hemma i ett försök att underlätta för det nationella sjukvårdssystemet NHS att hantera coronavirusets påverkan på samhället.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen