Annons

Annons

Annons

Forskare: Coronakrisen kan påverka klimatet positivt

Samtidigt som coronakrisen sprider sig över världen minskar de globala klimatutsläppen. Möten flyttar till digitala kanaler, färre flyger och många jobbar hemifrån istället för att transportera sig till jobbet. Lundaforskaren Susanne Arvidsson tror att vissa beteendeförändringar är här för att stanna – och att de kan ha en positiv inverkan på vårt klimat även efter krisen.

Susanne Arvidsson är docent i företagsekonomin vid Lunds universitet. Hon tror att coronakrisen kan skynda på omställningen till ett mer hållbart samhälle – både bland privatpersoner, företag och institutioner. På universitetet har forskningsresor och möten flyttat till olika digitala plattformar.

Bild: Lars Jansson

Annons

– Det är hemskt att se positiva saker i en så fruktansvärd, overklig, och surrealistisk tid. Men vi har redan fått ta del av statistik som visar på att CO2-utsläppen minskar nu när många länder har stängt ner sin produktion. Även flygandet har minskat – det är ett naturligt steg när regeringar inför olika restriktioner, säger Susanne Arvidsson, docent i företagsekonomi vid Lunds universitet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan