Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höganäs BK skjuter fram Kamratcupen och satsning på idrottsfritids

Höganäs Bollklubb står inför stora ekonomiska utmaningar. Först ställdes vårmarknaden in. Nu är det klart att den populära turneringen Kamratcupen inte kan genomföras helgen 4-5 april.

Kamratcupen brukar dra tusentals barn mellan sju och tolv år till Höganäs sportcenter varje vår. Men nu tvingas Höganäs BK skjuta upp turneringen.Bild: Sven-Erik Svensson
Coronasmittan fortsätter att sätta käppar i hjulet för Höganäs BK. För en dryg veckan ställdes årets vårmarknad inl. Folkhälsomyndighetens uppmaning att inte ha evenemang med mer än 500 personer, gjorde att marknaden som dessutom fyller 40 år, för första gången inte arrangeras.
I det läget var tanken att arrangera Kamratcupen – trots coronaoron. Cupen som vänder sig till barn och ungdomar, spelas utomhus. Höganäs BK hade dessutom vidtagit vissa försiktighetsåtgärder som att undvika köer genom att ha fler kiosker, ställa in inomhusaktiviteter och en uppmaning åt äldre att hålla sig hemma.
Men det räcker inte.
– Det var rekordmånga lag i år som anmält sig. Kan vi inte garantera säkerheten så måste vi göra så här, säger Kenth Rosdahl, kanslichef på HBK.
I veckan tog styrelsen beslutet att skjuta upp cupen där över 150 lag var anmälda i år till den 3-4 oktober istället. Kenth Rosdahl hoppas att lagen vill komma till Höganäs då istället.
– Det har kommit tre avanmälningar hittills så vi hoppas att lagen stannar kvar.
Både Kamratcupen och vårmarknaden är viktiga inkomstkällor för klubben. Dessutom har den årliga HBK-dagen som skulle ordnas den 28 mars fått stryka på foten.
– Detta får stora konsekvenser. Vår förening har nästan hela sitt intäktsflöde på vårkanten.
Ekonomin ses nu över. Medlemmar i föreningen brukar sälja rabatthäftet Idrottsrabatten. Nu ska alla sälja tio häften istället för fem.
– Styrelsen jobbar hårt för att hitta alternativa inkomstkällor. Det råder i princip köpstopp.
I höst skulle Höganäs BK också dragit igång ett idrottsfritids. Tillsammans med Höganäs golfklubb, simsällskapet och gymnastikföreningen hade man tänkt starta en verksamhet riktad mot barn.
Även det skjuts upp.
– Vi tycker att det är väldigt tråkigt. Men vi har varken resurser eller muskler för detta just nu, säger Kenth Rosdahl.
Gå till toppen