Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Medelålders man döms till fängelse för traktorfylla utanför Klippan

En medelålders man döms till fängelse för grovt rattfylleri sedan han kört och vält med sin traktor efter en blöt fest.

Händelsen inträffade utanför Klippan måndagen den 7 oktober förra året.
På väg hem från en fest med grannarna, där det bland annat druckits starksprit, upptäckte mannen en jordbruksmaskin ute på åkern som han behövde ta hem.
Han hävdar att han satte sig i passagerarsätet, eftersom någon annan skulle köra medan han visade vägen.
Men det blev en vådlig färd som slutade med att traktorn välte. En granne hörde smällen och larmade.
När räddningstjänsten kom till platsen låg fordonet på sidan mitt på vägen och mannen hade hamnat i kläm. När han kommit loss fick han vårdas på sjukhus.
Nu dömer Helsingborgs tingsrätt den tidigare ostraffade mannen till en månads fängelse för grovt rattfylleri för att ha kört traktor med 1,83 promille alkohol i blodet. Han ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden.
Själv nekar mannen till brott. Visserligen minns han att han suttit i traktorn när han var berusad, men han minns inte att han skulle ha kört den.
En olycka med ett tungt fordon innebär en stor fara för allmänheten, resonerar tingsrätten. Därför räcker det inte med samhällstjänst.
Tingsrätten tror inte heller på att någon annan har kört traktorn.
Brottet bedöms som grovt eftersom han hade mer än 1,0 promille alkohol i blodet.
Gå till toppen