Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen: Håll avståndet, även i glasskön

Många danskar har gett sig ut för att köpa glass i vårsolen – och trängseln framför glasskioskerna uppskattas inte såhär i virustider. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani / TT
Helgen har bjudit på sol och blå himmel i Østjylland i Danmark. Det har fått många att lämna sin virusisolering för att sträcka på benen i det vackra vädret. Faktum är att så många tog sig ut i lördags att det rådde brist på parkeringsplatser och trängsel uppstod framför glasskioskerna.
Det har fått polisen att gå ut med en påminnelse: Vi förstår att det är lockande, men det är viktigt att ni följer rådande riktlinjer om att hålla avstånd och inte samlas mer än tio personer. Det gäller också vid glasskiosken, skriver polisen i Østjylland på Twitter.
Polisen patrullerar regelbundet de områden där det samlas många människor.
– Folk är väldigt förnuftiga och lyssnar när vi säger åt dem att hålla avstånd. Vi ser det inte som något stort problem, säger polisen Peter Tholstrup till TV2 Østjylland.
Gå till toppen