Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succéserien ”Kalifat” störst på SVT Play

Malmöregissören Goran Kapetanovics omdebatterade dramathriller ”Kalifat” har slagit rekord på SVT Play när det kommer till vuxendramaserier. Den är med sina 600 000 tittare i snitt per avsnitt under den första månaden den största serien någonsin i kategorin.

Aliette Opheim, Gizem Erdogan och Nora Rios spelar huvudrollerna i SVT:s "Kalifat". Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Producenterna ser framgångarna som ett tecken på att tittandet så småningom övergår från linjär tv till strömningstjänster – och därmed lockar den yngre svenska publiken. Räknar man in den ordinarie sändningen har 1,7 miljoner tittare sett premiäravsnittet.
”Det är ett kvitto på att vi skapat något som engagerar på djupet. Alla dessa diskussioner, åsikter och debattinlägg har breddat publiken och ökat intresset för att se serien”, skriver Anna Croneman, programchef för drama på SVT, i ett pressmeddelande.
”Kalifat”, som handlar om fem kvinnor vars öden vävs samman på grund av religiös fanatism när ett storskaligt terrordåd planeras, hade sin internationella Netflixpremiär den 18 mars och sänds på svenska Netflix under hösten.
Gå till toppen