Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michelinrestauranger i konkurs i viruskrisen

Restaurangkoncernen Kadeaus två Michelinrestauranger faller offer för coronakrisen. Arkivbild.Bild: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau/TT
Den danska restauranggruppen Kadeau, som har två Michelinrestauranger, har begärts i konkurs, skriver den danska affärstidningen Finans. Koncernen har en restaurang med en stjärna på Bornholm och en tvåstjärnig i Köpenhamn, dessutom hotell på Bornholm och en rad restauranger runt om i landet. Alla dotterbolag och övriga aktiviteter ingår i konkursen.
– Vi har tvingats kasta in handduken och begära oss själv i konkurs. Den här krisen har slagit mot oss vid sämsta möjliga tidpunkt, säger vd Magnus Klein Kofoed till tidningen och förklarar att vintern inte är restaurangernas bästa tid, vilket gjort att man haft ont om likvida medel.
Koncernen har brottats med stora skulder under flera år. De senaste tre räkenskapsåren har förlusten varit motsvarande 14 miljoner svenska kronor efter skatt.
Gå till toppen