Annons

Annons

Annons

HSO livekonserter

HD bjuder läsarna på livekonserter från Konserthuset

Helsingborgs Dagblads samarbete med Konserthuset fortsätter. HD:s prenumeranter bjuds nu på fyra livesända konserter i april. Den första redan på torsdagskvällen.

Text

Fredrik Burstedt dirigerar torsdagens konsert där det bland annat bjuds på Lars-Erik Larssons Romans ur Pastoralsvit.

Bild: Sonny Thoresen

Annons

I förra veckan uruppfördes minioperan ”Makten och härligheten” på Helsingborgs konserthus.

I dessa coronatider livesände HD föreställningen.

– Efter den lyckade sändningen har vi nu kommit överens med Konserthuset om att vi ska sända ytterligare fyra konserter, säger HD:s chefredaktör Jonas Kanje.

Konserthuschef Fredrik Österling om samarbetet:

– För oss är det självklart att vi vill nå så många som möjligt av vår trogna publik även under exceptionella förhållanden. I samarbetet med HD kan vi också nå en delvis ny publik som längtar efter en kulturupplevelse som är här och nu.

Annons

Annons

Den första konserten är i kväll, torsdagen den 2 april, klockan 19. Konserten går under namnet ”Livet” och stråkar ur symfoniorkestern spelar verk av Carl Nielsen, Arnold Schönberg och Lars-Erik Larsson. Uppläsare är skådespelaren Jörgen Düberg.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra prenumeranter kulturupplevelser nu när de i dessa tider inte kan gå och lyssna på dem på plats, säger Jonas Kanje.

Fredrik Österling ser också fördelar:

– Den levande klassiska musiken har en roll att spela i den kris vi upplever i samhället just nu. Därför är det glädjande att vi tillsammans med HD kan upprätthålla tillgängligheten av den konstformen.

Har du inte möjlighet att se och lyssna på konserterna i direktsändning går det lika bra att göra det i efterhand. Här är datum då de övriga tre konserterna sänds: 15 april, 19 april och 23 april.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan