Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

HSO livekonserter

HD bjuder läsarna på livekonserter från Konserthuset

Helsingborgs Dagblads samarbete med Konserthuset fortsätter. HD:s prenumeranter bjuds nu på fyra livesända konserter i april. Den första redan på torsdagskvällen.

Fredrik Burstedt dirigerar torsdagens konsert där det bland annat bjuds på Lars-Erik Larssons Romans ur Pastoralsvit.

Bild: Sonny Thoresen

Annons

I förra veckan uruppfördes minioperan ”Makten och härligheten” på Helsingborgs konserthus.

I dessa coronatider livesände HD föreställningen.

– Efter den lyckade sändningen har vi nu kommit överens med Konserthuset om att vi ska sända ytterligare fyra konserter, säger HD:s chefredaktör Jonas Kanje.

Konserthuschef Fredrik Österling om samarbetet:

– För oss är det självklart att vi vill nå så många som möjligt av vår trogna publik även under exceptionella förhållanden. I samarbetet med HD kan vi också nå en delvis ny publik som längtar efter en kulturupplevelse som är här och nu.

Annons

Annons

Den första konserten är i kväll, torsdagen den 2 april, klockan 19. Konserten går under namnet ”Livet” och stråkar ur symfoniorkestern spelar verk av Carl Nielsen, Arnold Schönberg och Lars-Erik Larsson. Uppläsare är skådespelaren Jörgen Düberg.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra prenumeranter kulturupplevelser nu när de i dessa tider inte kan gå och lyssna på dem på plats, säger Jonas Kanje.

Fredrik Österling ser också fördelar:

– Den levande klassiska musiken har en roll att spela i den kris vi upplever i samhället just nu. Därför är det glädjande att vi tillsammans med HD kan upprätthålla tillgängligheten av den konstformen.

Har du inte möjlighet att se och lyssna på konserterna i direktsändning går det lika bra att göra det i efterhand. Här är datum då de övriga tre konserterna sänds: 15 april, 19 april och 23 april.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy