Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ungerska simstjärnor coronasmittade

Ungerskan Boglarka Kapas i glädjetårar efter att ha vunnit VM-guld i Gwangju i somras. Hon är en av åtta ungerska simmare som smittats av coronaviruset. ArkivbildBild: Mark Schiefelbein/AP/TT
Åtta simmare och en tränare i det ungerska landslaget har testats positivt för covid-19, uppger det ungerska simförbundet.
Flera av dem ska ha smittats av coronaviruset i samband med ett höghöjdsläger i turkiska Erzurum.
Det ungerska förbundet har inte gått ut med några namn på de smittade, men fyra simmare har själva gått ut på sociala medier och berättat att de drabbats.
Bland dem finns fyra VM- och EM-medaljörer, däribland Boglarka Kapas, VM- och EM-guldmedaljör på 200 meter fjäril. Kapas, 26, var den första som gick ut på sociala medier och berättade att hon smittats och skriver att hon började gråta när hon fick beskedet. De tre andra är Dominik Kozma, Richard Bohus och David Horvath.
De smittade har placerats i karantän under 14 dagar. Nemzetisport,hu skriver att fler simmare kan vara smittade.
Ungern ska arrangera EM i simning i år, men mästerskapet i Budapest har flyttats från maj och ska preliminärt avgöras i augusti.
Gå till toppen