Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bjuv, Helsingborg och Höganäs får internetuppkoppling i smittans tid

För att göra det enklare för den som saknar internet att klara sig i coronasmittans spår erbjuds nu Bjuvs, Helsingborgs och Höganäs invånare kostnadsfri internetuppkoppling till den som inte redan har något abonnemang.

– Det finns många som kanske inte har en tjänst inkopplad via stadsnätet. Vi tänkte dra vårt strå till stacken och underlätta för den som är hemma och inte har internet, säger Andrej Schönbäck (M), ordförande i Bjuvs stadsnät.
Tanken började hos Öresundskraft, som står bakom erbjudandet tillsammans med Höganäs energi, Bjuvs stadsnät och fem leverantörer.
Uppkopplingen erbjuds till den som är ansluten till Öresundskraft, Bjuvs stadsnät eller Höganäs dito och inte sedan tidigare har ett internetabonnemang.
– Det är för att underlätta för dem. Andra kanske redan har ett avtal genom någon annan leverantör, säger Andrej Schönbäck (M).
Andrej Schönbäck är ordförande i Bjuvs stadsnät.Bild: Privat
Erbjudandet gäller till och med den 31 maj, till att börja med. Sedan kan det förlängas vid behov. Router och anslutningskablar får kunder själva stå för. Det är bara själva uppkopplingen som är kostnadsfri.
– Det är ju gratis, utan bindningstid eller någon startavgift. Men man får stå för sin hårdvara själv. Porten är öppen för 10 Mbit, så att säga, säger Andrej Schönbäck.
Vad tänker du om att det är kostnadsfritt för den som inte har internet sedan tidigare, medan många betalar för sin uppkoppling idag?
– Ingen tanke mer än att underlätta för dem som ligger i digital skugga och att hjälpa till i samhället.
Gå till toppen