Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coronamolnet överskuggade tjejkväll i Ängelholm

Iskall blåst, många stängda affärer och kluvna känslor. Tjejkvällen som brukar förvandla hela Storgatan till en shoppingfest blev helt annorlunda i år.

Julia Wendel och Molly Forsell brukar mingla och shoppa med hundratals andra på Tjejkvällen i Ängelholm. Men i år var det inte som vanligt.Bild: Britt-Mari Olsson
Vid 18-tiden efter stängning brukar Storgatan fyllas. Tjejkvällen är ett populärt event som växt sig större för varje år.
Men årets event på torsdagskvällen valde många att skippa. Några som ändå kommit för att delta viftar bort oss och vill inte prata med tidningen. Många har kluvna känslor. Stötta den lokala handeln, eller stanna hemma för att undvika risk för smittspridning.
Hanna Broomé tvekade innan hon hängde med kompisarna.
– Jag har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tänkte att det kanske inte är så bra att samlas, säger hon.
Men Molly Forsell vill hålla traditionen vid liv.
– Det är lite jobbiga tider nu så vi behöver gynna butikerna, särskilt de mindre. Men man ska ha respekt för smittorisken och vara försiktig, säger hon.
Eva Pläder har klätt sig riktigt varm för att kunna ha butiksdörren öppen hela kvällen.Bild: Britt-Mari Olsson
Risken var inte särskilt stor i början av kvällen. Pläders väskor hade dörren på vid gavel trots kylan, och kunderna behövde inte trängas.
– Vi har haft erbjudande hela dagen för att sprida ut besökarna. Tjejkvällen i år liknar ingenting annat. Det är jättetufft för alla nu, säger Eva Pläder.
Therese Widén och Helene Olofsson har lockat med sig Elin Bengtsson och Karin Bengtsson från Höganäs för en glad kväll tillsammans.
– Jag tycker det är roligt med event. Om det ska hända något måste man ju ställa upp, säger Karin Bengtsson.
En tjejkvartett som håller traditionen vid liv. Från vänster Helene Olofsson, Therese Widén, Elin Bengtsson och Karin Bengtsson.Bild: Britt-Mari Olsson
Gittan Holm brukar gå med väninnorna på tjejkvällen, men i år var det ingen som ville. Dottern Johanna Holm hängde med för att kolla efter solglasögon.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen