Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Detonation på Dalhem – mindre skador vid entrédörr

Strax efter klockan 18 på torsdagskvällen larmade flera privatpersoner polisen om en kraftig smäll på Dalhem. Polisen har upprättade en avspärrning vid en entré till ett flerfamiljshus som fick mindre skador efter någon form av detonation.

– Vi vet inte om det handlar om en större fyrverkeripjäs eller om det var något ännu kraftigare. Det får våra tekniker avgöra, säger Rickard Lundqvist, informatör på Skånepolisen.
Larmet kom in 18.02. Efter en stunds osäkerhet lokaliserades slutligen smällen till en entré vid en fastighet på Dalhemsvägen. En ruta har krossats och skador har även uppstått på en dörr in till ett förråd.
– Bedömningen är att det som kan detonera har detonerat. Ingen människa har skadats och det är mindre materiella skador, säger Rickard Lundqvist.
Vid 22.30-tiden var kriminalteknikerna klara på platsen och avspärrningarna hävdes. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.
Gå till toppen