Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Moderat vill locka e-handelscenter till Örkelljunga istället för Ängelholm

Tycker att det finns gott om plats – nu går kommunstyrelsen vidare och ber näringslivsutvecklaren ta kontakt.

Vid Skåneporten i Örkelljunga finns flera färdiga industritomter, och ytterligare områden planeras.Bild: Niklas Gustavsson
Moderaten Per-Uno Nilsson i Örkelljunga har följt debatten kring planerna på fler stora e-handelslager längs E6 i Varalöv, utanför Ängelholm.
Många invändningar har funnits mot att fortsätta bygga stora lagerhallar i området, bland annat att det förfular landskapet och att värdefull åkermark går förlorad.
Nu tycker Per-Uno Nilsson att det är dags att den egna kommunen tar initiativet och bjuder in fastighetsexploatören till Örkelljunga istället.
– Vi bygger inte på åkermark. Och vi har färdig industrimark, säger han och nämner som exempel mark som ligger färdig för byggnation vid Skåneporten.
Tror du inte att det kan komma liknande invändningar här?
– Man får naturligtvis anpassa byggnaden till området, men ligger det industrier runtom och inga bostäder inom synhåll. Men uppdraget går ju ut på att inventera lämpliga tomter. Jag tror att vi kan skaka fram flera.
Kommunstyrelsen i Örkelljunga diskuterade initiativet på onsdagen. Beslutet var att godkänna det och lämna vidare till näringslivsutvecklaren för behandling.
Med det är Per-Uno Nilsson nöjd med så här långt.
– Det här är det snabbaste sättet att få igång ett ärende.
Gå till toppen