Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äppelkrigets kompositör framför specialskriven låt i ”Scenen är vår”

P-O Nilsson är nästa musiker i serien ”Scenen är vår”. Han bjuder på en riktig godbit. En specialskriven låt, som var ämnad för Äppelkrigets avslutningsfest som aldrig blev av.

P-O Nilsson, musiker och kompositör, tillsammans med sin fru Annika Kofoed som regisserade ”Äppelkriget” på Helsingborgs stadsteater.Bild: Sven-Erik Svensson
P-O Nilsson är en av Helsingborgs mest välrenommerade musiker. Han är frilansare och har medverkat i åtskilliga stora produktioner vid Helsingborgs stadsteater, men också turnerat världen runt med välkända sångare som Bobby Kimball, Fergie Fredriksen (båda från Toto), Bill Champlin (Chicago) och Steve Augeri (Journey).
Senast komponerade han alla låtar till ”Äppelkriget”. En föreställning som fick ställas in efter ungefär halva den planerade spelperioden.
Till föreställningens premiärfest hade P-O Nilsson specialskrivit en låt.
– Jag hade tänkt skriva en ny till avslutningsfesten, men nu blev det ju aldrig någon avslutning, säger P-O Nilsson.
Men han satte sig i studion ändå.
– Man har ju inte så mycket annat för sig just nu, tillägger han.
Resultatet blev låten ”Skrattet”, som blev en hälsning till hela gänget som var med och skapade ”Äppelkriget”. Men som samtidigt också fungerar som en symbolisk tidsbild.
På fredag klockan 17 kan ni höra P-O Nilsson framföra låten i HD:s ”Scenen är vår”.
Läs också Scenen är vår – se när lokala artister och musiker uppträder
Gå till toppen