Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inga offentliga gudstjänster i Strövelstorps församling under april

Från och med palmsöndagen den 5 april och under hela april kommer inga offentliga gudstjänster att firas i Strövelstorps församling.

Folkhälsomyndighetens uppmaning att var och en är ansvarig för att inte besöka större samlingar gör att församlingen väljer denna hållning.
Beslutet betyder samtidigt att församlingen inte kan fira påsk som vi brukligt.
”Det var en stor sorg att fatta ett sådant beslut, men just nu det enda möjliga”, skriver Gisela Pernrup, kyrkoherde i Strövelstorps församling och kontraktsprost i Bjäre-Kulla kontrakt, i ett pressmeddelande.
Under nästa vecka kommer församlingen istället att distribuera en hälsning i brevlådorna med förslag till en kort andakt för varje påskdag. Det kommer också att finnas påskmaterial och stöd för egen andakt på församlingens hemsida och facebooksida.
Man hänvisar även till gudstjänster som sänds i olika media
Varje sön- och helgdag kommer tjänstgörande präst att vara i den kyrka där gudstjänst var planerad, ringa i klockorna, läsa bibeltext och be.
På det sättet fortsätter Strövelstorps församling att fira gudstjänst, men undviker att samlas.
I Svenska kyrkan är det kyrkoherden i varje enskild församling som fattar beslutet lokalt. Därför kan det bli olika lösningar i olika församlingar.
Sedan begränsningen av offentliga sammankomster till max 50 personer infördes i söndags har församlingen även funderat på olika lösningar för den sedan länge planerade konfirmationsgudstjänsten i Strövelstorps kyrka den 9 maj.
Nu har man kommit fram till att även konfirmationsgudstjänsten ställs in och konfirmandundervisningen avbryts tills vidare. Nytt preliminärt datum för konfirmationsgudstjänsten är lördagen den 29 augusti.
Gå till toppen