Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokala livsmedelsindustrin hotad

Småskaliga livsmedelsföretag som är beroende av restauranger och hotell kämpar just nu för sin överlevnad.
– Det är närmast tvärnit för många. Det som kan rädda oss är att vi kommer in i detaljhandelns hyllor och frysar men det går långsamt, säger Wiveca Almgren, vd på skånska familjeföretaget Magnihill.

Wiveca Almgren, vd på skånska familjeföretaget MagnihillBild: ACHARLOTTA LINGWALLWWW.LINGWALL.SE
Det finns ungefär 4000 livsmedelsföretag i Sverige med under tio anställda, enligt Statistiska centralbyrån. De flesta av dem har svårt att komma in i detaljhandelskedjornas sortiment med sina produkter och är istället beroende av lokala restauranger, kaféer och hotell. I takt med att besöksnäringen rasat ihop på grund av coronaviruset har den här sektorn drabbats hårt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen