Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Countryartister genomför gala hemifrån

Paret Gwen Stefani och Blake Shelton sjunger en duett från sin trädgård i söndagens program. Här en bild från när de sjöng tillsammans vid den senaste Grammy-galan i januari i år.Bild: Matt Sayles/AP/TT
Årets upplaga av countrygalan ACM Awards, som skulle ha hållits på söndag, har skjutits upp till den 16 september på grund av coronaviruset.
Men countryentusiaster behöver inte misströsta. På söndag sänder i stället amerikanska tv-kanalen CBS en karantänanpassad musikfest, med omkring 20 countrystjärnor som medverkar med uppträdanden inspelade på sina telefoner, rapporterar amerikanska medier.
Bland annat framför paret Gwen Stefani och Blake Shelton en duett framför en brasa i sin trädgård och Carrie Underwood sjunger från sin vardagsrumssoffa, medan Kane Brown och John Legend framför en duett över Facetime.
– Det här är det fina – och jag menar det på ett positivt sätt – med en underproducerad show. Det visar helt klart hur otroligt begåvade dessa artister är – på ett avskalat, akustiskt sätt. Den här musiken produceras inte i en källare i Sverige. De ställer sig på scen, spelar riktiga instrument och sjunger, säger Jack Sussman, CBS-chefen för musik- och livesändningar, till USA Today.
Gå till toppen