Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hammarby permitterar: ”Gäller släcka bränder”

Hammarby gör som nästan alla andra i allsvenskan. Det vill säga korttidspermitterar sin personal. – Vi är väldigt eniga och glada över att kunna hjälpa till, säger mittbacken David Fällman.

Hammarbys mittback David Fällman tyckte det var självklart att ställa upp för klubben och gå ned i lön. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Fjolårets allsvenska trea Hammarby har beslutat att korttidspermittera hela sin personal, inklusive spelare och ledare i herrlaget.
Detta skriver fotbollsklubben på sin hemsida.
Åtgärden vidtas för att lindra den hårt ansatta ekonomin som blivit en följd av den pågående coronakrisen. Korttidspermitteringen gäller dock inte ”personal och ledare inom Hammarby IF Fotbollförenings verksamhet”, meddelar klubben.
”Vi har naturligtvis följt utvecklingen kring coronaviruset och ser att det här kommer att ge tydliga ekonomiska konsekvenser för oss. Det är för tidigt att dra några exakta slutsatser kring hur mycket det här kommer att påverka oss ekonomiskt, men verksamheten är i princip satt på paus nu och då anpassar vi vår organisation efter det läget”, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund.
Kindlund tillägger att Hammarby har ”kontroll på kassaflödet” och att spelarna i herrarnas A-lag har gått med på att avstå runt 50 procent av sina löner fram till sommaren – pengar som de kommer att få tillbaka.
För Hammarbys mittback David Fällman var det en självklarhet att ställa upp.
– Jag kan bara prata för mig själv men jag vet att vi är väldigt eniga och glada över att vi kan hjälpa till på det här sättet.
– Om klubben kommer fram till något som kan hjälpa den ur stormen så är vi spelare med på det, säger 30-åringen.
Fällman tillägger:
– Vi är nöjda med hur vi kan hjälpa till och att vi alla drar åt samma håll. Nu gäller det att släcka bränder. Det är det vi gör, man får vara lite här och nu och ta allt som det kommer.
Förutom Hammarby har följande klubbar i allsvenskan permitterat delar av sin organisation: AIK, Falkenberg, Häcken, Elfsborg, Malmö, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Kalmar FF, Mjällby, Örebro, Östersund, Helsingborg, Sirius och Varberg.
Den enda klubben som inte har vidtagit en liknande åtgärd är svenska mästarklubben Djurgården.
Gå till toppen