Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kidnappad oppositionsledare ”mår bra”

Oppositionsledaren Soumaila Cissé. Bild från 2018.Bild: Boubacar Sada Sissoko/URD/AP/TT
Malis oppositionsledare Soumaila Cissé, som kidnappades förra veckan, uppges må bra.
Uppgifterna kommer från hans eget parti URD, som deltar i förhandlingar med kidnapparna. Åtta personer som togs till fånga tillsammans med Cissé har släppts, och bara han är kvar i fångenskap.
Cissé och hans följe kidnappades förra onsdagen efter ett kampanjmöte, enligt lokala källor troligen av jihadister lojala med den al-Qaida-kopplade gruppen GSIM. Hans livvakt dödades och minst tre personer skadades.
Sedan 2012 har Mali plågats av en utdragen konflikt med tuaregiska separatister och islamistiska terrorister i landets norra delar. Några av de islamistiska extremistgrupperna är aktiva i den del av landet där oppositionsledaren försvann.
Soumaila Cissé har tidigare varit finansminister och har kandiderat till presidentposten tre gånger. I Malis parlamentsval i söndags valdes han åter in i nationalförsamlingen.
Gå till toppen