Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bio Grand drar igång sitt största projekt någonsin

Mitt i coronakrisen investerar biografen i Ljungbyhed i 168 nya stolar och ett nytt golv. Nu riskerar premiären och leveransen av stolarna att skjutas upp.
– Detta kommer att bli ett tufft år, säger biografägaren Bengt-Arne Bodén.

De gamla biostolarna har använts sedan biografen öppnade år 1943. Nu ska de bytas ut mot nya stolar. "De har verkligen hållit långe och jag tvivlar på att de nya stolarna kommer att hålla lika länge", säger biografägaren Bengt-Arne Bodén.Bild: Isabel Aguilar
Det ekar tomt inne i salongen på Bio Grand i Ljungbyhed men desto trängre är det i entrén där gamla biostolar står i högar. För några veckor sedan satte biografägaren Bengt-Arne Bodén och hans kollegor igång med att montera ner alla originalstolar från 1940-talet för att göra plats för nya, modernare stolar. Istället för 292 platser ska den nya salongen rymma 168. Samtidigt rivs det gamla golvet upp och nytt ska sättas på plats.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen