Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vikenbo greps samma dag som han muckade från fängelset

Den 55-årige mannen från Viken fick inte ens ett dygn i frihet. Samma dag som han muckade från fängelse åkte han fast för misshandel och hot riktat mot sin styvfar.
Nu döms han till fyra månaders fängelse.

På kvällen den 27 februari greps en 55-årig man från Viken misstänkt för att ha utsatt sin styvfar för misshandel och olaga hot. Han hade då samma morgon muckat från ett åtta månader långt fängelsestraff och bett styvpappan komma och hämta honom i Tidaholm.
Styvpappan har berättat om en minst sagt besvärlig bilfärd. Det hela började efter att Vikenbon beordrat honom till närmsta Systembolag. I takt med att berusningen steg blev han alltmer aggressiv.
Flera dödshot uttalades och styvpappan ska även ha fått flera slag medan han körde. Hans huvud blev nerböjt mot ratten som Vikenbon också ska ha tagit tag i flera gånger.
En anställd på en bensinmack har vittnat under rättegången att han lade märke till en äldre man som vankade av och an. Han pratade med mannen som dock i det läget inte var beredd att ringa polisen. Den mackanställde har även sett skador på mannen i form av klösmärken på halsen och hjässan.
Bilfärden tog slut i Helsingborg där styvpappan sedan flydde ur bilen.
I polisförhör har Vikenbon nekat till brott men sagt att han minns att han var förbannad på styvpappan. Vid rättegången har han inte velat svara alls på åklagarens frågor.
Helsingborgs tingsrätt anser att styvpappan gett ett mycket trovärdigt intryck. Det ihop med vittnet från den anställde på macken samt en annan anhörig gör att det är klarlagt att styvpappan utsatts för både misshandel och olaga hot.
Påföljden blir fyra månaders fängelse. Men i straffet bakas det in ytterligare drygt två och en halv månads fängelse. Det motsvarar den tid Vikenbon hade kvar på det tidigare fängelsestraffet och som han blev villkorligt frigiven ifrån.
Den korta tid det tog för honom att återfalla i brott gör också att tingsrätten beslutat att han ska sitta kvar i häkte i väntan på att domen vinner laga kraft.
Han döms att betala drygt 13 000 kronor i skadestånd till styvpappan.
Gå till toppen