Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carl Johan Sonesson: ”Res gärna i påsk, men res bara inom Skåne”

Skåne har klarat coronapandemin bättre än andra svenska regioner. Men regionrådet Carl Johan Sonesson (M) är orolig för att sjukdomsfallen snabbt blir fler om påskfirandet leder till många besök från Stockholm, Södermanland och Östergötland.
Samtidigt uppmanar han skåningar att inte resa norrut.
– Res gärna i påsk, men res bara inom Skåne, säger han.

Carl Johan Sonesson lade ut denna balkongbild som ny profilbild på Facebook. Det har tolkats som en medveten skildring av social distansering. "Så var det inte tänkt", säger han nu. "Min tanke var enbart att det är skönt att sitta på balkongen".Bild: Privat
Som regionstyrelsens ordförande i Skåne har Carl Johan Sonesson det jäktigt just nu. Coronapandemin sysselsätter honom nästan hela hans vakna tid. Han för samtal med ministrar, departement, kommuner, kommunförbund och andra regioner. Han blir uppringd av företag och privatpersoner som vill hjälpa till med insatser och skyddsutrustning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen