Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Copenhagen Jazz Festival ställer in

Det blir ingen jazzfestival i Köpenhamn i år. Efter att Danmark förlängt förbudet mot större evenemang ställs den in – för första gången på mer än 40 år.

Bild: Henrik Rosenqvist
Beslutet får ekonomiska och personliga konsekvenser för alla de de musiker, arrangörer, leverantörer, tekniker, och ideella föreningar "som år efter år ser fram emot festivalen som en samlingspunkt och kulmen för otaliga timmars hårt arbete", skriver man i ett pressmeddelande.
Det var igår kväll som Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) meddelade att hennes regering gradvis vill öppna upp landet, men att ett förbud mot större evenemang och festivaler i coronautbrottets spår förlängs till och med augusti.
Jazzfestivalen är ett av Köpenhamns största kulturevenemang och drar årligen en publik på mer än 250 000 personer. I år skulle festivalen ha hållits mellan den 3 och 12 juli.
Arrangörerna skriver att man nu kommer att ha en dialog med berörda parter, samt att man hoppas kunna återvända i vinter med den årliga Vinterjazz-festivalen – och därefter nästa sommars upplaga av Copenhagen Jazz Festival.
Gå till toppen